תקלה מופלאה: איך מנצלים טעויות של חברות תעופה כדי לטוס בזול? – כלכליסט
"כחלון הוא אדם עתיר כישורים וניסיון שרלוונטיים לפעילות שלנו"
חרם? סלקום איבדה רק 11,500 לקוחות במאי
במקום פארק לציבור, דירות פאר ומתחם גולף
קוואנטס מציעה טיסות חינם ללא הגבלה לשנה למחוסנים לקורונה
האם ספונסרים ינטשו את ניימאר?
כלכלני האוצר אופטימיים: המשק מתאושש מהר מהצפוי
נסטלה מודה במסמך פנימי – רוב המוצרים שלנו לא בריאים
אחד הדברים הכי משמחים הוא למצוא טיסה זולה במיוחד, במחיר שאחרים יתקשו להאמין שהשגתם. לא פעם קורה שהכרטיסים הכי זולים כלל לא תוכננו להיות כאלה – ופורסמו באתרי הזמנת הטיסות בטעות, בהנחות של עשרות אחוזים. התופעה נקראת שגיאת תמחור (Error fare), וחברות התעופה עושות כל שביכולתן כדי לא לאפשר לכם לנצל את התקלה הזו.
שגיאות תמחור אינן נדירות וקורות בעיקר בכרטיסים למחלקות התיירות הסטנדרטיות – כנראה שלא תצליחו להשיג כרטיסים למחלקת העסקים או למחלקה ראשונה בחצי מחיר. הן נובעות מליקויים טכניים או טעויות אנוש באתרי ההזמנות: חברות תעופה ואתרי הזמנות מקוונים מתבססים על מערכות מורכבות למדי, שמחשבות פרמטרים כמו מיקום המזמין, הביקוש בשוק, הטיסות שצריך למלא ועוד. לפעמים קורה שהמחיר שגוי בשל טעות באחד הפרמטרים הללו, או בגורמים חיצוניים כמו חישוב שגוי של שערי מטבעות. במקרים אחרים, מדובר בעובד שהתעייף קצת ושכח להוסיף ספרה כשהזין את הפרטים, או התבלבל במספרים.
צרכנים מהירים יוכלו לנסות ולנצל את הטעות לטובתם – והמהירות משחקת תפקיד. אתר travelpirates הציג מספר טיפים לניצול טיסה במחיר מפתיע. ראשית, אל תצרו קשר עם חברת התעופה או אתר ההזמנות; הרי החברות לא מרוצות מאותן שגיאות שעולות להן כסף, ואם תיידעו אותן, פשוט יודו לכם ויתקנו את הטעות – ויבטלו את ההזמנה שביצעתם. אין לדעת מתי תתוקן הטעות – אם בטווח של דקות, שעות או ימים, ולכן חשוב להזמין ברגע שרואים את המחיר, לפני שיעלה מחדש.
עם זאת, המתינו קצת לפני שאתם מזמינים את יתר השירותים בחו"ל – מקום לינה, רכב וכו'; יש סיכוי שלחברת התעופה יש סעיף בתנאי השירות שמאפשר להן לבטל הזמנות שבוצעו בתעריף שגוי. במקרה כזה, לא תוכלו ליהנות מהמחיר שמצאתם, ותיתקעו עם הזמנות נוספות שמצריכות ביטול ולפעמים גם עמלת ביטולים. לכן, ממליצים באתר להמתין לפחות 72 שעות לפני שמזמינים שירותי חו"ל אחרים.
ישנן חברות תעופה שיעלו על הטעות באיחור ויפנו אליכם בבקשה לשלם את ההפרש, בטענה שההזמנה שלכם בוצעה במחיר שלא התכוונו להציע. אפשר לנסות להתווכח עמן; כך או כך, החברות מחויבות לתת לכם החזר מלא במקרה שכזה.
קשה לדעת מתי יתרחשו שגיאות שכאלה ולהגיב בזמן, שכן אין שיטתיות בהופעתן; לפעמים הן צצות בעונות שיא, בשל עומס הזמנות – ולפעמים דווקא בשפל, בשל תחושת שעמום ושחיקה של עובדים. מי שרוצה לנסות ולדוג לו טיסה שהוזלה בטעות, מוזמן לבקר באתר travelfree.info, שמפרסם שגיאות תמחור באופן קבוע ומפנה לאתרים שטעו.
פרויקטים מיוחדים
משפט נתניהו: כל החדשות והעדכונים
50 המנהלים הטובים של 2020
מיוחד: 50 הסטארטאפים המובילים של 2020
100 המשפיעים של כלכליסט
תראו אותם: 100 הסרטים שחייבים לראות בכל גיל
הכי טרי, מקורי וטעים: לבשל עם עונות השנה